Kuzey, İç ve Batı Kesimlerde Parçalı ve Bulutlu Hava Hakim MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava ile karşı karşıya. Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çorum ve Ardahan çevreleri, Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Kütahya çevreleri ile İstanbul'un batısı, Manisa'nın kuzeydoğusu, Edirne ve Bursa'nın güney kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

Sıcaklık Değişiklikleri Batı kesimlerde yağışla birlikte sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar Durumu Genel olarak kuzey yönlerden hafif rüzgarlar esecekken, yurdun güney kesimlerinde güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli Yağışlara Karşı Dikkatli Olunmalı Özellikle kuvvetli yağışların yaşanabileceği bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Sarı Kodla Uyarı Yapılan Kentler: Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ

Prof. Dr. Naci Görür: "Deprem siyaset üstüdür” Prof. Dr. Naci Görür: "Deprem siyaset üstüdür”

MGM'nin bu hava durumu raporu doğrultusunda, vatandaşların ani hava değişikliklerine karşı tedbirli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önerilmektedir.

Editör: Sueda AKKÖK