Yazar Şakar, Türk Edebiyatı’nda Öykücülüğü Anlattı Yazar Şakar, Türk Edebiyatı’nda Öykücülüğü Anlattı

İSRAİL KATİLDİR, TERÖRİSTTİR

75 yıldır İsrail, Filistin topraklarını dünyanın gözü önünde kan döke döke işgal ediyor. Filistinlilerin evlerini ve topraklarını gasp ederek sözde yerleşimci insanlara veriyorlar. Bir insanın evine gelip bu ev artık benim çık denir mi?

İsrail 75 yıldır çoluk çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden hiç acımadan insanları katlediyor. Çekinmeden fosfor bombası, daha nice nice kimyasal silahlar kullanıyor. Gazze şeridin de uçurtma uçuran çocukları dahi öldürüyor. Hastane, okul vb. her yeri vuruyor. Vahşi bir hayvan gibi her yere salyasını akıtıyor. İsrail'in yaptığını soykırımı, cinayetini anlatmakla bitiremeyiz.

İsrail Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksanın bulunduğu Kutsal Belde Kudüsü başkent ilan etti. Müslümanlar Doğu Kudüs olarak kabul ettiler. İsrail'in en vahşi saldırılarına bile kınamaktan başka bir şey yapmadılar. İsrail'e karşı en basit bir somut adım yok. Kınamaktan başka.

İsraili seçim zamanları en sert dille eleştirip, kanlı elini sıkmam dedikten sonra arkasından büyük bir törenle, atlar üzerinde bayraklarını taşıyarak İsrail Başbakanını karşılayan AKP İktidarına diyecek bir şey yok. Amerika, İngiltere uçak gemisi gönderirken, Almanya destek için Filistine giderken AKP Hükümetinin sağduyu çağrısı, yapmayın etmeyin demesi, kınama mesajları bana çok ama çok basit geliyor. Erbakan Hocamızın dediği gibi "İsrail ancak güçten ankar".

Geçtiğimiz Pazar günü Saadet Partimiz öncülüğünde İstanbul Maltepede Özgür Kudüs Mitingi düzenledik. Onbinlerce yürek bir oldu Filistinli kardeşlerimiz için attı. Saadet Partisi her zaman mazlumların yanında oldu. Geçmişte de Amerika Irak'ı incirlikten kalkan uçaklarla vururken de Erkaban Hocamız Zalimlere Lanet Mitingi düzenliyordu. Ama maalesef o zaman ki medya da şimdiki medya da mitinglerimize yer vermiyor.

Artık sözün bittiği yerdeyiz. Filistin'de hastane, okul bombalıyor küçücük çocuklar şehit oluyor. Cigerimiz paramparça. Çok üzülüyoruz. Rabbim başta Filistin, Doğu Türkistan, Arakan, Yemen , Keşmir daha nice İslam beldelerine barış huzur ve adalet nasip etsin. Çektikleri acılar son bulsun İnşallah.

Tüm hemşehrilerimi en kalbî duygularla selamlıyorum. Zor zamanda ki Filistinli kardeşlerimiz için dua etmelerini diliyorum.

Editör: Sueda AKKÖK