İstanbul'da faaliyet gösteren taksiciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yüzde 65 oranında taksimetre tarife artışı talebinde bulundu. Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, maliyetlerdeki artış ve akaryakıt zamları nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu belirterek, taleplerini ilettiklerini ifade etti. Yeni yıl öncesinde toplu taşıma araçlarına yapılan rutin zamdan bahseden Aksu, demirbaşlara gelen zamların da etkisiyle İBB'ye yüzde 65 oranında taksimetre tarife artışı talebinde bulunduklarını söyledi.

Aksu, “Yılbaşında toplu taşıma araçlarına, taksiye, minibüse, servise rutin zam yapılıyor. Biz de bundan dolayı talebimizi şimdiden ilettik.” şeklinde konuştu.

200 bin ton rekolte beklenen limonda çiftçiye destek! 200 bin ton rekolte beklenen limonda çiftçiye destek!

Kabul edilmesi halinde, indi-bindi ücreti 115 liraya, taksimetre açılışı 31,63 liraya, kilometre başına ücret ise 22,69 liraya yükselecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla, indi-bindi ücreti, taksimetre açılış ücreti ve kilometre başı ücrette daha önce de bir artış yapılmıştı. Taksi esnafı, mesleklerinin sürdürülebilirlikten çıktığını ifade ederek, bu sefer yüzde 100'lük bir zam talebinde bulunmuştu. Ancak, UKOME'nin kararı yüzde 70 zamla sınırlanmıştı.

Ağustos ayında yapılan son zammın ardından taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya, zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya, indi-bindi ücreti ise 40 liradan 70 liraya çıkmıştı. Taksiciler, bu zam kararının 14 Ağustos'tan bu yana uygulandığını hatırlatıyor.

Editör: Sueda AKKÖK