Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde çok bulutlu ve yağışlı bir hava bekleniyor. Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar olarak hissedilecek. Özellikle Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yağışların lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Depremin yerle bir ettiği Samandağ'da 39 prefabrik iş yeri esnafa can suyu oldu Depremin yerle bir ettiği Samandağ'da 39 prefabrik iş yeri esnafa can suyu oldu

Hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genel olarak mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklık, yurdun genelinde benzer bir durumu yansıtıyor. Rüzgarlar genellikle güneyli, Marmara ve Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

Özellikle yağışlı bölgelerde ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Ayrıca, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) olması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması önem taşıyor.

Editör: Sueda AKKÖK