6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinden etkilenen Afşin'de, normalleşme adına önemli bir adım atıldı. Afşin Belediyesi, jeolojik etüt ve imar tadilatı çalışmalarını tamamlayarak, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlık tarafından başlatılan kalıcı konut inşaatının ardından, Afşin Belediyesi de vatandaşların yerinde dönüşüm yapabilmeleri için imar ruhsatlarını vermeye başladı.

Büyükşehir’in İlaçlama Ekipleri Sahada… Büyükşehir’in İlaçlama Ekipleri Sahada…

Belediye tarafından yapılan açıklamada, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Toki aracılığıyla başlattığı kalıcı konut projelerine ek olarak, vatandaşların kendi konutlarını inşa edebilmeleri için imar ruhsatlarının verilmeye başlandığı belirtildi. İlk temellerin 10 Kasım Cuma günü atılacağı duyurulan bu adım, Afşin'de normalleşme sürecini hızlandırmayı amaçlıyor.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, verilen imar izinleriyle birlikte Toki binaları dışında vatandaşların da müteahhitler aracılığıyla kendi konutlarını inşa edebileceklerini ifade etti. Güven, bu adımın yapılaşmanın hızla artmasına ve kira fiyatlarına olumlu yönde etkide bulunmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Editör: Sueda AKKÖK