Milyonlarca çalışanın gözü, 11 Aralık'ta yapılacak olan asgari ücret toplantısında beklenen zam kararında. Siyasi partiler de bu konuda taleplerini dile getiriyor. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, asgari ücret zammına ilişkin beklentilerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yılda tek zamla bu iş biter" sözlerini değerlendiren Davutoğlu, bu yaklaşımın işçileri açlığa mahkum edeceğini ifade etti.

Davutoğlu, hükümete çağrı yaparak açlık sınırına vurgu yaptı ve yeni asgari ücretin en az 17 bin TL olması gerektiğini savundu. Ayrıca, Saadet Partisi'nin TBMM Grup Toplantısı'nda İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değinen Davutoğlu, Türkiye'nin İsrail'e yönelik herhangi bir müeyyide uygulamadığını savundu.

AK Parti Elbistan Kadın Kolları'nda Toplu İstifa! AK Parti Elbistan Kadın Kolları'nda Toplu İstifa!

Davutoğlu, aynı zamanda yerel seçimlere vurgu yaparak, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 89. yıl dönümünü hatırlattı. Kadın adaylara yönelik bir vurgu yaparak, yerel seçimlerde kadın vatandaşların listelerinde yer almasını istedi.

Torba yasa eleştirilerinde bulunan Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu teklifi "yapısal reform" olarak değerlendirmesini eleştirdi. Teklifin "yapısal reform" olmadığını iddia eden Davutoğlu, mali disiplin olduğunu ancak kamu tasarrufunun bulunmadığını belirtti. Asgari ücret konusundaki değerlendirmesinde ise, asgari ücretin açlık sınırının altında olamayacağını belirterek en az 17 bin lira olması gerektiğini söyledi ve yılda bir kere düzenleme yapılmasını zulüm olarak nitelendirdi.

Editör: Sueda AKKÖK