Kahramanmaraş’ta ABD'ye Bakır İhracı Kahramanmaraş’ta ABD'ye Bakır İhracı

Türkiye'de binlerce araç sahibi için yakından takip edilen akaryakıt fiyatları, bir kez daha değişiklik gösteriyor. Gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek yeni fiyatlar, araç sahipleri için nefes aldıracak nitelikte.

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynayan Brent petrol, psikolojik destek seviyelerinin altına geriledi. Bu düşüşte, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek para politikası kararlarına dair artan belirsizliklerin etkisi büyük. Beklentilere göre, Fed, politika faizlerini beklenenden daha uzun bir süre boyunca yüksek tutabilir, bu da piyasalarda talep endişelerini artırıyor ve petrol fiyatlarını aşağı yönlü etkiliyor.

Özellikle İsrail-Filistin çatışmasının şiddetlenmesi sonrası brent petrol fiyatları artmış, bu da akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımıştı. Ancak şimdi sevindirici bir haber var: Motorin fiyatları için bu gece 1,57 TL'lik bir indirim bekleniyor.

Bu indirimle birlikte motorin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 38 TL'ye, Ankara'da 38,6 TL'ye, İzmir'de 38.77 TL'ye gerileyecek. Araç sahipleri için nefes aldıracak bu indirim, ekonomik açıdan olumlu bir gelişme olarak karşılanıyor.

Editör: Sueda AKKÖK