Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili, 85,19 dolardan işlem görüyor. Dün günü 85,14 dolar seviyesinde bulunanlar Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.24'ün geçtiğia göre yüzde 0,06 şovla 85,19'da yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 81,66 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki bu artışta, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol üretim kesintisi kararının ardından piyasalarda zemin kazanan arz endişelerinin etkili olduğu belirtiliyor.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'nın dünkü haberine göre, ülke, temmuzda faaliyet gösterdiği ve ağustos döneminde uzattığı günlük 1 milyon varil petrol kesintisi işletmeci Eylül ayında da sürdüreceğini duyurdu. Buna göre, Suudi Arabistan'ın eylüldeki toplam günlük petrol üretimi 9 milyon değişken gerileyecek.

Aynı gün Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da ülkenin petrol ihracatını gönüllü olarak sürdürmeye devam edeceklerini açıkladı ve eylülde günlük 300 bin varillik kesinti yapacaklarını bildirdi. Rusya, ağustosta da günlük 500 bin varil seviyesinde petrol ihracatını azaltmıştı.

OPEC+ toplantısı toplantısı öncesi üretim kesintisi açıklamalarının fiyatlarının kesinliği ve toplantısında üretim planında büyük değişiklik beklenmediği belirtilmiyor.

Ayrıca, dünya çapında döküm ekonomik verilerden gelen karışık sinyaller ve merkez bankalarının para politikalarına ilişkin soru işaretlerinin de Fiyatlardaki artışı sınırladığı ifade ediliyor.

Brent petrol fiyatının teknik olarak 85,47 ile 85,99 dolar aralığının direnci, 84,95 ile 84,43 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye dahil Akdeniz koşullarında işlenmiş ürün fiyatları ile dolar kurundaki değişikliklere göre rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu dağıtım dağıtımına uygulanan fiyatlar, vergiler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Akaryakıt fiyatlarının değişikliklerini yayma sendikası olan EPGİS, EPDK'nın suç duyurusu nedeniyle dava sürecine sonlanana kadar fiyat değişikliklerini örneklerle paylaşacağını duyurmuştu.

Kahramanmaraş'ta Çilek Serası Vatandaşların Hobisi Oldu! Kahramanmaraş'ta Çilek Serası Vatandaşların Hobisi Oldu!

AKARYAKIT FİYATLARI

Kurşunsuz 95(Excellium95) TL/lt: 36,10 TL

Gazyağı TL/lt: 34,73 TL

Motorin TL/lt: 36,46 TLMotorin (Excellium) TL/lt: 36,51 TL

Kalorifer Yakıtı TL/Kg: 27,13 TL

Fuel Oil TL/Kg: 23,63 TL

Editör: Sueda AKKÖK