Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, alkol ürünleri ve sigaralara yapılan zamları duyurdu. İki gruba ait rakı, ital viski, votka, likör, tekila ve Raıson, Esse sigara markalarında fiyat artışına gidildiğini belirtti.

Dündar, rakı kategorisinde yer alan ürünlere yüzde 35 oranında zam yapıldığını açıklarken, ital viski, votka, likör ve tekila gibi diğer alkollü içkilere de fiyat artışı uygulandığını ifade etti. Ayrıca, sigara fiyatlarındaki artışla birlikte, Raıson ve Esse markalarındaki tütün ürünlerine de zam geldiği vurgulandı.

Denize kıyısı olmayan Kahramanmaraş'ta bu yıl 6 bin ton balık üretildi Denize kıyısı olmayan Kahramanmaraş'ta bu yıl 6 bin ton balık üretildi

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı, alkol ve sigara fiyatlarındaki bu güncellemelerle ilgili detaylı bilgileri paylaşarak, tüketicileri bilgilendirdi. Zamların sebebini ise genellikle vergi artışları, döviz kurlarındaki dalgalanmalar veya üretim maliyetlerindeki artışlar olarak gösterildi.

Editör: Sueda AKKÖK