Altın fiyatlarındaki gerileme, yeni yılın başlamasıyla birlikte dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl sonu yaşanan rallinin ardından altın, şu ana kadar durgun bir seyir izliyor. Merkez bankalarının faiz indirimine gitme olasılığı ve jeopolitik riskler, yatırımcıların altına olan talebini artırıyor.

Kahramanmaraş’ta Tarhana Ve Firik Vakti Kahramanmaraş’ta Tarhana Ve Firik Vakti

Ons altın, güne 2043 dolar seviyesinden başladı ve gün içinde en düşük 2042 dolar, en yüksek 2048 dolar seviyelerini gördü. Şu an itibariyle ons altın, 2045 dolardan alıcı buluyor.

Uluslararası piyasalarda komisyonsuz gram altın ise güne 1954 liradan başladı. Gün içinde en düşük 1948 lira, en yüksek 1966 lira seviyelerini gördü. Gram altın, şu an itibariyle 1962 liradan işlem görüyor.

Kapalıçarşı'nda ise gram altın sabah saat 6 itibariyle 2073 liraya kadar yükseldi. Şu an itibariyle alış fiyatı 2052 lira, satış fiyatı ise 2069 lira seviyelerinde bulunuyor.

Altın piyasasındaki bu gelişmeler, yatırımcıların dikkatini çekerken, merkez bankalarının faiz politikaları ve küresel jeopolitik durum altın fiyatlarının seyrini etkilemeye devam edecek gibi görünüyor.

Editör: Sueda AKKÖK