Türkiye'nin altın fiyatları konusundaki önde gelen uzmanlarından İslam Memiş, yatırımcılara umut veren bir açıklama yaparak geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yıl da altın yatırımcılarının karlı bir dönemden geçebileceğini dile getirdi.

Memiş, yeni yılda gram altının beklentilerin üzerinde performans gösterebileceğini vurgulayarak, fiyatların 2.700 TL seviyesine kadar yükselebileceğini öngördü. Bu açıklama, yatırımcılar arasında heyecan uyandırdı ve altın piyasasına ilişkin umutları artırdı.

Uzman İslam Memiş, altın yatırımı yapacak olanların al-sat yapmaktan kaçınmaları gerektiğini, özellikle acil nakit ihtiyacı olmayanların uzun vadeli gram altın yatırımlarından kazanç sağlayabileceklerini belirtti. Sabırlı olmanın ve altın yatırımına uzun vadeli bir bakış açısıyla yaklaşmanın önemine değindi.

Kahramanmaraş'ta TUSAŞ tesisi açıldı! Kahramanmaraş'ta TUSAŞ tesisi açıldı!

Uluslararası piyasalarda, Saxo Capital Emtia Strateji Başkanı Ole Hansen ise ETF talebinin artışı ve doların zayıflamasının altının ons fiyatını destekleyeceğini ifade etti. Hansen, ons altının 2.300 dolara kadar yükselebileceği öngörüsünde bulundu.

Yeni yılın ilk gününde, gram altın serbest piyasada 1.957 TL, Kapalıçarşı’da ise 2.055 TL seviyelerinden işlem görüyor.

Editör: Sueda AKKÖK