Motorin fiyatlarında yaşanan son gelişmeler, Brent petrolünün geçen hafta 87 dolardan 81,43 dolara kadar gerilemesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisini artırdı. Bu durum, araç sahipleri için sevindirici bir haber olarak karşılandı. Motorin fiyatlarındaki düşüş, litre başına 1,5 TL civarında bir indirimle kendini gösterecek. İndirim sonrasında motorin litresi, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak 36-37 TL aralığına gerileyecek.

Ekim ayında da benzer bir indirim yaşanmış, ancak ardından 17 Ekim günü 2 lira 25 kuruş zam yapılmıştı. Ancak 31 Ekim 2023 tarihinde 1,57 TL indirim uygulanarak motorin litresi, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak 38-38,50 TL aralığına çekilmişti.

Kahramanmaraş’ta ABD'ye Bakır İhracı Kahramanmaraş’ta ABD'ye Bakır İhracı

Bu gelişmeler, akaryakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların sürdüğünü gösteriyor. Araç sahipleri, motorin fiyatlarındaki indirimlerle biraz olsun rahatlamış durumda. Ancak fiyat göstergelerindeki değişiklikler, yakıt maliyetlerinin gelecekte nasıl bir seyir izleyeceği konusunda belirsizlik yaratıyor.

Editör: Sueda AKKÖK