Şehrin imarı ve inşası noktasında tüm alanlarda faaliyetlerini sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik çerçevesinde de vatandaşları yalnız bırakmıyor. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 Eylül Duchenne Musküler Distrofi (DMD) Farkındalık Günü dolayısıyla şehirde kas erimesi hastalığıyla mücadele eden 11 yaşındaki Seydihan İmalı’yı ziyaret ederek moral verdi. DMD hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen ziyarette Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Seydihan’ı çeşitli hediyelerle mutlu ederken, aile bireylerine de yalnız olmadıklarını hissettirdi.

Bir gözü mavi, diğer gözünün yarısı mavi yarısı kahverengi Bir gözü mavi, diğer gözünün yarısı mavi yarısı kahverengi

 

Özel Gereksinimli Kardeşlerimizin Yanındayız

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuba Gökçen, “DMD hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için 7 Eylül DMD Farkındalık Günü’nde İmalı ailesini ziyaret ederek evlatları Seydihan ile bir araya geldik. Özel gereksinimli kardeşlerimize destek olmak ve morallerini yükseltmek için gayret ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör öncülüğünde tüm özel gereksinimli kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

 

Ekiplerin Ziyareti Bizleri Mutlu Etti

DMD hastası Seydihan İmalı’nın annesi Nejla İmalı, “Oğlum Seydihan’ın 5 yaşındayken DMD hastası olduğunu öğrendik. Şu an hareket etmekte zorlanıyor. Günün büyük çoğunluğunu evde geçiriyor. Bu anlamlı günde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ziyareti bizleri mutlu etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Sueda AKKÖK