Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirilen 2. Pist Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı'ndan sonra en yoğun yolcu trafiğine sahip üçüncü havalimanı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, 2021 yılında iç ve dış hatlarda gerçekleşen 181 bin uçuşla 25 milyon yolcunun ağırlandığını, 2022'de ise bu sayının 31 milyona ulaştığını ifade etti. Yeni pistin devreye girmesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yılda 85 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını belirten Erdoğan, 2023 sonunda ise 37 milyon yolcunun bu havalimanını tercih edeceğini söyledi. Erdoğan, 2030 hedefinin ise 63 milyon yolcu olduğunu vurguladı.

Afşin Belediyesi'nde devir teslim, yeni başkan göreve başladı Afşin Belediyesi'nde devir teslim, yeni başkan göreve başladı

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana ve Mersin'de beklenen Çukurova Havalimanı'nın önümüzdeki ay açılmasının hedeflendiğini belirtti.

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde terörle mücadeleye de değindi. "Bölücü hainlere kapı kulu olanlara meydan bırakmayacağız" diyen Cumhurbaşkanı, terör örgütleriyle mücadelede elde edilen başarıları dile getirdi.

Ayrıca, törende Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya seslenen Erdoğan, ikinci pistin yetiştirilmesinden duyduğu memnuniyeti paylaştı. Sabancı'nın "Daha fazla uçak alacağız Cumhurbaşkanım" açıklamasına Erdoğan, "300 tane Türk Havayolları aldığına göre" diyerek karşılık verdi. Ali Sabancı'nın "Biz de 150 tane" demesi üzerine Erdoğan, "Onların ne kadarı bize" sorusuna "hepsi" yanıtını aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını 31 Mart seçimlerine yönelik bir mesajla tamamladı, hükümetin başarılı çalışmalarına vurgu yaparak seçimlere hazırlanacaklarını belirtti.

Editör: Sueda AKKÖK