Çin'de Devlet Kurumları ve Şirketleri Yerli Markalara Geçiş Yapıyor Çin'de Devlet Kurumları ve Şirketleri Yerli Markalara Geçiş Yapıyor
Esrarengiz olayı inceleyen Selangor Eyalet Savcısı Fazıl Ahmet, Kuala Lumpur Havalimanı'ndaki saldırının Pazartesi günü sabah saat 09.00 civarında meydana geldiğini söyledi.



Malezya medyası, Kuzey Koreli kadın suikastçılardan biri olduğundan şüphelenilen bir kadının görüntüsünü yayımladı. Havalimanındaki güvenlik kamerası görüntülerinde, şüpheli kadının taksi beklediği görülüyor.

Malezya polisi suikast ile ilgili soruşturma kapsamında Myanmarlı bir kadını gözaltına aldı. Ancak bu kişinin, güvenlik kamerası görüntülerindeki kadın olup olmadığı bilinmiyor.

 

Malezya polisinin yaptığı açıklamada gözaltına alınan kadın şüphelinin Vietnam pasaportu taşıdığı ve gözaltına alındığı sırada yalnız olduğu aktarıldı.

 

FENALAŞIP YARDIM İSTEDİ

Olaya ilişkin bazı ayrıntıları aktaran savcı, Çin'in güneyindeki Makao bölgesine gitmek üzere havalimanına gelen 45 yaşındaki Kim Yong-nam'ın uçuştan yaklaşık bir saat önce “baş dönmesi şikayetiyle terminal görevlilerinden yardım istediğini” söyledi.

Görevlilere "Biri beni arkamdan tutup yüzüme sıvı madde sıktı" diyen Kim, “bayılmak üzereyken” havalimanı kliniğine ulaştırıldı, klinikte “hafif felç” belirtileri gösterdi ve ambulansla Putrajaya Hastanesi’ne götürüldüğü sırada öldü. Bazı yetkililerin ifadesine göre ise Kim, yüzüne kimyasal sprey sıkıldığını söyledi.



Kim Jong-nam'ın 11 Şubat 2007'de Pekin havalimanında çekilen fotoğrafları​


OTOPSİ YAPILACAK
Olay hakkında soruşturma başlatıldığını belirten savcı, polis tarafından kurbanın Malezya'daki tüm bağlantılarının araştırılacağını ifade etti. Savcı ayrıca, Kuzey Kore Büyükelçiliğinin cesedi teslim alma talebinde bulunduğunu açıklayarak, "Fakat biz önce otopsi yapacağız" dedi.

Malezya medyasında, otopsinin bugün yapılmasının beklendiği haberleri yer alıyor. Kuzey Kore casusu olduklarına inanılan en az iki kadın suikastçının da polis tarafından arandığı belirtiliyor.

KİM JONG-İL'İN EN BÜYÜK OĞLUYDU
Kim Jong-nam, Kuzey Kore'yi 17 sene yönettikten sonra 2011 yılında hayatını kaybeden eski lider Kim Jong-il'in üç oğlundan en büyüğüydü. Kim Jong-nam, Kuzey Kore’nin 2011 yılında ölen eski lideri Kim Jong-il ile oyuncu Sung Hae-rim’in evlilik dışı ilişkilerinden dünyaya gelmişti.

Kim Jong-nam'ın, babası ile yaşadığı anlaşmazlık sonrasında 2001 yılında sahte belgelerle Japonya'ya kaçtığı ve o tarihten bu yana yurt dışında, ağırlık olarak da Çin'in Makao bölgesinde yaşadığı belirtiliyor. Rusya'dan edinilen bilgilere göre, Kim 2012 yılında burada kaldığı lüks otelden yüksek borçları yüzünden ayrılmak zorunda kaldı. Kim Jong-nam'ın ayrıca, 2010'da Çin'deki bir suikast girişiminden kurtulduğu iddia edilmişti.


 
Editör: TE Bilişim