Hatay'da yaşanan depremin ardından enkazın yüzde 72'sinin kaldırılmasıyla birçok mahallede dramatik değişiklikler yaşandı. Antakya ilçe merkezi, enkazların kaldırılmasıyla boş araziye döndü ve bölge sakinleri yıllardır yaşadıkları sokakları tanıyamaz hale geldi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Depremi Araç Kamerasında Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Depremi Araç Kamerasında

Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın liderliğinde yürütülen enkaz kaldırma çalışmaları gece gündüz devam ediyor. Bu çalışmalar sayesinde enkazların büyük bir kısmı ortadan kaldırıldı ve bu süreçte Antakya'nın işlek caddeleri tamamen açığa çıktı. Ancak bu değişim, bölge sakinlerini sokaklarını tanımakta güçlük çekmelerine neden oldu.

Emek Mahalle Muhtarı Celal Sarı, enkazların kaldırılmasıyla sokaklarının karışık bir hal aldığını ifade ederek, "Artık sokak kalmadı, her yer dümdüz arazi oldu" dedi.

İnşaat mühendisi Hasan Türkmen ise 220 bin metrekare alanda yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarını 90 gün içinde tamamladıklarını belirtti. Türkmen, "Bölgemizde şu an için yıkılacak bina kalmadı. Çalışmalarımız özverili bir şekilde gerçekleşiyor. Bölgede ayakta bina kalmadı, ayakta gözüken binalar da mahkemelik durumda" şeklinde konuştu.

Hatay'da yaşanan bu değişimler, depremin etkilerinin ne kadar büyük olduğunu ve toparlanma sürecinin devam ettiğini gösteriyor.

Editör: Sueda AKKÖK