Üniversitelerin birinci öğretim programlarına kaydolan öğrenciler 2012'den beri harçlardan muaf tutulurken, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarında eğitim alan öğrenciler harç ödemeye devam ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir kararla birlikte 'üniversite harçları geri getirildi ve birinci öğretim öğrencileri de üniversite eğitimine başlamadan önce harç ödemesi yapmak zorunda kalacak' iddiaları ortaya atıldı. Üniversite harçlarının birinci dönemlere geri geldiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 
DEVLET ÖDEMEYE DEVAM EDECEK

Kahramanmaraş'ta Hem Üretiyorlar Hem de Yaşam Becerilerini Geliştiriyorlar Kahramanmaraş'ta Hem Üretiyorlar Hem de Yaşam Becerilerini Geliştiriyorlar

Maddede belirtilen bu öğrencilerin ödemeleri gereken ücretler devlet tarafından karşılanmaya devam edilecek.

İKİNCİ ÖĞRETİME ZAM GELDİ

Söz konusu karar ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin öğrenim ücretlerinde artış getirdi. Tablolarda yer alan cari hizmet maliyetleri geçen yıla göre 63,72 oranında artması sebebi ile ikinci öğretim öğrenim ücretleri de bu oranda artmış oldu. Yurtdışından öğrenci kabul kontenjanları kapsamında yeni kayıt yaptıracak öğrenciler cari hizmet maliyetinin iki katından az olmamak üzere öğrenim ücreti ödeyecekler. Geçen yıl kayıt yaptıran bu öğrenciler cari hizmet maliyetinin 1.5 katından az olmamak üzere öğrenim ücreti ödemişlerdi. Geçen yıl ve daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerin hakları devam ediyor.

İkinci öğretimde yeni harçlar şöyle:

Tıp fakülteleri: 1573

Diş hekimliği: 1316

Veterinerlik: 1029

Pilotaj: 1252

Bilgisayar: 1032

İnşaat: 1032

Mimarlık: 1032

 

Editör: Sueda AKKÖK