İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, yerel seçimlerde Mansur Yavaş'ı destekleme kararı alarak partisinden istifa etti. Arslan, bu kararını sosyal medya hesabından yayınladığı uzun bir mesajla açıkladı.

Arslan, partisinin 31 Mart'taki yerel seçimlere tek başına katılma kararına saygı gösterdiğini belirtirken, Ankara özelinde Mansur Yavaş'ı desteklemenin vefakarlık kadar insani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Arslan, Yavaş'ı çocukluğundan beri tanıdığını ve cesur bir lider olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

"Partimiz iradesini beyan etmesine rağmen ben, mevcut siyasi ve sosyal gerçeklikten hareketle sürecin başından itibaren Ankara özelinde partimizin tabanının iradesini, beklentilerini karşılayacak sağduyulu bir kararın alınması için çaba sarf ettim. Partimizin yetkili organları ve Genel Başkanım Sayın Akşener’in bilgisi dahilinde, partimizin kazanımlarını koruyacak şekilde Ankara’da iş birliğinin devam ettirilmesi gerektiğini, Ankara’nın diğer illerden farklı olduğunu anlatarak alınacak kararın Ankara için olumlu sonuçlanması için samimi bir şekilde çaba gösterdim."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Göreve Başladı! Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Göreve Başladı!

Yüksel Arslan'ın bu istifası, yerel seçim öncesi Ankara'da partiler arası ittifakların ve stratejilerin önemini bir kez daha gündeme getiriyor.

Editör: Sueda AKKÖK