Fed'in faiz kararının ardından altın fiyatlarında sert yükselişler başladı. Gram altın 1.814 TL'ye kadar yükselirken çeyrek altın fiyatı 2.985 TL'ye ulaştı. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak ise altın yatırımcılarına korkutan bir uyarıda bulundu, altın piyasasında neler olacağı merak konusu.

Kolçak'ın açıklamaları şu şekilde:

"Altın her zaman en güvenilir yatırım aracıdır ve enflasyona karşı koruma sağlar. Şu anda altında yaşanan yükselişler endişe verici. Yatırımcılar altın fiyatlarının daha da yükseleceği konusunda tedirgin olmalılar. Gram altın için önümüzdeki bir ay içinde daha yüksek rakamları görmeye hazır olun. Altının her zaman güvenli liman olduğunu unutmamalıyız. Nakit rezervinizin yanı sıra bir miktar altın ve döviz de portföyünüzde bulunmalı."

Kahramanmaraş'ta Elektrik Dağıtım Şirketi 25 Bin Depremzedeye Işık Oldu Kahramanmaraş'ta Elektrik Dağıtım Şirketi 25 Bin Depremzedeye Işık Oldu

Hatice Kolçak daha önce yaptığı açıklamalarda gram altının yıl sonunda 2.000 TL'yi görmesini beklediğini ifade etmişti. Yatırımcılar, altın fiyatlarının gelecekte nasıl bir seyir izleyeceğini yakından takip etmeye devam ediyorlar.

Editör: Sueda AKKÖK