O şehrin 5 ilçesinde okullar yarın tatil! O şehrin 5 ilçesinde okullar yarın tatil!
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim ve Müzik Bölümleri Özel Yetenek Sınavları öğrenci adaylarından büyük ilgi gördü.
2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında 30’ar kişilik kontenjanı bulunan KSÜ GSF Resim ve Müzik Bölümleri için gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavı’na Türkiye’nin değişik illerinden toplam 785 aday internet üzerinden ön kayıt yaparak müracaat etti.
KSÜ Avşar Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen, GSF Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı’nın 1. aşaması olan Canlı Modelden Desen Sınavı’na 400 aday girerken, yapılan değerlendirmeler sonrasında 325 aday 2. aşama olan İmgesel Sınavı’na katılmaya değer görüldü. Değerlendirme jürisi tarafından başarılı bulunarak Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı’nı kazanarak kayıt yaptırmaya hak kazanan 30 asil ve 30 yedek öğrencinin listesi önümüzdeki günlerde üniversitemiz web sitesinde yayınlanacak.
GSF Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavı ise 8-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında GSF binasında gerçekleştirildi. Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavı için başvuruda bulunan 385 adaydan 348’i sınavın 1. aşaması olan İşitme Sınavı’na katıldı. İlk aşamayı geçen 103 aday ise 2. Aşama olan Performans Sınavı’na katıldı. Değerlendirme jürisi tarafından yapılan başarı sıralaması sonucunda kayıt yaptırmaya hak kazanan 30 asil ve 30 yedek aday öğrencinin listesi önümüzdeki günlerde üniversitemiz web sitesinde yayınlanacak.
Aday öğrenciler sonuç listelerini üniversitemiz web adresi ksu.edu.tr üzerinden takip edebilirler.
 
Editör: TE Bilişim