Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu tarafından alınan yeni bir kararla bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30'dan yüzde 35'e yükseltti. Bu karar, vatandaşların mevduat faizlerini doğrudan etkileyerek şu anda yüzde 40 civarında faiz geliri elde edenleri etkileyecek.

Bankaların bu karara nasıl pozisyon alacakları merakla bekleniyor. Uzmanlar, Türkiye'de faizlerin hala enflasyonun altında olduğunu ve enflasyon ile faiz arasındaki makasın yüksek olduğunu belirtiyorlar. Bu nedenle faiz oranlarının ekside olduğu bir dönem yaşanıyor.

Merkez Bankası, bu kararı dezenflasyonun hızla gerçekleştirilmesi, enflasyon beklentilerinin düzeltilmesi ve fiyatlama davranışlarının kontrol altına alınması amacıyla aldığını açıkladı. Kararın ardından enflasyon ve enflasyonun ana eğilimi yakından izlenecek ve Merkez Bankası, fiyat istikrarını sağlama amacı doğrultusunda gereken tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta Depremzede Kadın 15 Kişiye İş İmkanı Sağlıyor! Kahramanmaraş'ta Depremzede Kadın 15 Kişiye İş İmkanı Sağlıyor!

Merkez Bankası, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede almaya devam edeceğini vurguladı. Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti, beş iş günü içinde yayımlanacaktır. Bu kararla birlikte, enflasyonla mücadele devam ederken vatandaşlar ve bankalar arasındaki faiz gelirleri üzerindeki etkiler yakından takip edilecek.

Editör: Sueda AKKÖK