Bakan Tekin, öğrenci affı ve sınıfta kalma konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, öğrencilerinin devamsızlığına da dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Tekin'in açıklamalarına göre, gelecek yıl için öğrencilerin affa veya benzeri uygulamalara bel bağlamaları gerektiğini ifade etti. Toplu devamsızlık yapmamaları ve eğitimlerine düzenli bir şekilde devam etmelerinin önemine değindi.

Son yıllarda açık öğretim liselerine geçiş yapan öğrencilerin yaşadıklarını anlatan Bakan Tekin, bu artışın nedenlerini açıkladı. Birincil neden olarak öğrencilerin üniversite sınavlarına daha rahat hazırlanabileceklerini düşünmelerini gösterdi. İkincil neden ise çalışmak zorunda olan öğrencilerini bir eğitim modeline yönelmeleriydi.

Bakan Tekin, örgün eğitimdeki öğrencilerin açık liselere geçiş yapmalarının doğru olmadığını belirtti ve bu konuda önlem alacaklarını ifade etti. 

Kahramanmaraş'ta EKPSS’ye Girecek Vatandaşlara Ulaşım Desteği Kahramanmaraş'ta EKPSS’ye Girecek Vatandaşlara Ulaşım Desteği

Özel okul ücretlerinde yükseldi. Bakan Tekin, ücret belirlemesinde değerlendirmeye dayalı eski bir formülün tekrar başladığını belirtti. Ayrıca yemek ve servis gibi ek kalemlerdeki aşırı bölümlerin sürdürülmesini vurguladı.

Editör: Sueda AKKÖK