Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir televizyon kanalında temel eğitim yönetmeliğine ilişkin ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

7. Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi’nde sınav heyecanı yaşanacak 7. Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi’nde sınav heyecanı yaşanacak

Sınıf geçme konusundaki yeni düzenlemeyi açıklayan Bakan Tekin, "Belli derslerde öğrencilerin ortalamanın üstünde performans sergilemeleri gerekiyor. Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçe dersinden en az 70 alınmasını şart koşuyoruz. Henüz yönetmeliği resmi olarak duyurmadık, ancak önümüzdeki hafta yayımlanacak. 70 puanın altında kalan öğrenciler sınıfı geçemeyecekler" şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, açık liselerde yapılan yeni düzenlemeye de değindi ve sınavların artık online değil yüz yüze gerçekleştirileceğini belirtti.

"Açık lise ile ilgili uygulamalarımızı gözden geçirdik. Şu an itibarıyla, öğrencilerin açık liselere kayıt yaptırma sayısında belirgin bir düşüş yaşandı. Yaklaşık 10 bin öğrenci kayıt yaptırdı. Aldığımız tedbirlerin olumlu bir şekilde karşılandığını ve doğru bir adım attığımızı düşünüyoruz. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze yapılacak."

Öğretmen atamalarına da değinen Bakan Tekin, "Benim isteğim, bütçe kanunu onaylandıktan sonra atama sürecini başlatmaktır. Yeni eğitim yılı başlamadan önce, 3 ay içinde atamaları başlatmayı planlıyoruz. Bu konuyu ilgili bakanlarla paylaşacağız." şeklinde bilgi verdi.

Editör: Sueda AKKÖK