Türkiye, bir süredir etkili olan soğuk hava dalgasıyla boğuşurken, doğal gaz faturalarıyla birlikte soğuk günler daha da zorlu hale geldi. Ancak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama, bir nebze olsun umut ışığı getirdi.

MGM'nin tahminlerine göre, yeni hafta içerisinde hava sıcaklıkları yükselişe geçecek ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Meteoroloji, soğuk günlerin ardından sıcak hava özlemine son vererek, vatandaşları bir nebze olsun rahatlatacak bir haberi duyurdu.

Hava Forum'un popüler meteoroloji hesabından yapılan açıklamada, "Sıcaklıklar pazar gününden itibaren tekrar kademe kademe artışa geçiyor. Yeni haftada hava genel olarak sakin olacak. Perşembe ve cuma lodosla İstanbul'da sıcaklık 17-18 derecelere çıkacak. Gelecek cumartesi ise tekrar soğuma ve yağışlar gelecek." denildi.

Kahramanmaraşlı Depremzede Bacağını Kaybeden Genç Kız, Protez Bacakla Hayata Tutundu Kahramanmaraşlı Depremzede Bacağını Kaybeden Genç Kız, Protez Bacakla Hayata Tutundu

Özellikle İstanbul'da perşembe ve cuma günlerinde lodosun etkisiyle sıcaklıkların 17-18 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Ancak, hafta sonunda tekrar soğuma ve yağışların geri dönmesi öngörülüyor.

Editör: Sueda AKKÖK