Milli Savunma Bakanlığı (MSB), resmi sosyal medya hesabı üzerinden "Demirden Pençelerimizle Devam" notuyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine hava harekatı düzenlediğini duyurdu.

Banka dinlenmek için oturan adam hayatını kaybetti Banka dinlenmek için oturan adam hayatını kaybetti

MSB tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirme, Suriye'nin kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını engelleme ve hudut güvenliğini sağlama amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflere hava harekatları düzenlendiği belirtildi.

Hava harekatları sırasında sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen sözde karargah, barınak ve depoların da aralarında olduğu toplam 15 hedefin imha edildiği açıklandı. Ayrıca, harekatlarda yerli ve milli mühimmatın tercih edildiği ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

MSB açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği vurgulanırken, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alındığına dikkat çekildi.

Editör: Sueda AKKÖK