Turkcell'deki Bülent Aksu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın eski Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak'a yakınlığıyla da tanınan bir isim olarak biliniyordu. Ancak yaklaşık 10 gün önce genel müdür olarak atandığı görevinden alındı.

Turkcell, bu değişikliği Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapmış olduğu bir açıklama ile duyurdu. Açıklamada, "Turkcell Genel Müdürü olarak görev yapan Bülent Aksu'nun görevi, 25 Eylül 2023 tarihinden geçerli olmak üzere sona ermiştir. Turkcell Grubu bünyesinde üst düzey görevler üstlenen Bülent Aksu'ya bundan sonraki iş ve özel yaşamında başarılar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş’ta Tarhana Ve Firik Vakti Kahramanmaraş’ta Tarhana Ve Firik Vakti

Turkcell yönetim kurulu, 14 Eylül'de genel müdürlük görevine Bülent Aksu'yu atamıştı. Turkcell Olağan Genel Kurulu'nun ardından üst yönetim belirlenmiş ve Nisan 2021'den bu yana Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış olan Şenol Kazancı, Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmıştı.

Bülent Aksu, Turkcell'de Temmuz 2016 ile Temmuz 2018 yılları arasında CFO (Chief Financial Officer) olarak görev yapmıştı. Mart 2019 ile Mart 2020 arasında Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmişti. Mart 2020'de ise Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilmişti.

Bu değişiklik, Türkiye'nin telekomünikasyon sektöründeki önemli bir gelişme olarak dikkat çekmektedir.

Editör: Sueda AKKÖK