Deprem Felaketi Japonya'yı Vurdu: Ölü Sayısı 57'ye Yükseldi! Deprem Felaketi Japonya'yı Vurdu: Ölü Sayısı 57'ye Yükseldi!

Türkiye Cumhuriyeti, Somali Federal Cumhuriyeti'ne 30 milyon dolarlık bir hibe yardımı yapacak. Bu yardım, aylık 2,5 milyon dolarlık taksitler halinde Somali'ye iletilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 7733 sayılı kararla, Türkiye ve Somali arasındaki Hibe Anlaşması yürürlüğe girecek. Kararda, "28/3/2002 tarihli ve 4749 sayılı Kanunun 9. maddesi gereğince karar verilmiştir." ifadesine yer veriliyor.

Karar metninde, "Taraflar arasındaki tarihsel ve kültürel bağlar ile uzun süredir var olan dostane ilişkiler çerçevesinde, Taraflar arasındaki dostane ilişkilerin güçlendirilmesi ve daha da geliştirilmesini dileyerek, aşağıdaki şekilde anlaşmışlardır." ifadeleri bulunuyor.

Madde-1: Finansal Katkının Amacı ve Miktarı

1.1: Donör, iç hukuku ve yıllık bütçe ödenekleri çerçevesinde, Alıcı'ya aylık 2.500.000 ABD Doları olmak üzere 30.000.000 ABD Dolarını aşmayacak şekilde hibe nitelikli bir finansal katkı (Hibe) sağlayacaktır.

1.2: Alıcı Hibe'yi bütçe finansmanı ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amaçları için kullanacaktır.

1.3: Hibe, Alıcı'nın mali kuralları, idari düzenlemeleri ve uygulamalarına uygun olarak denetlenecektir.

Editör: Sueda AKKÖK