Zonguldak'ın Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta etkili olan şiddetli yağış sonucu meydana gelen heyelan felaketi, büyük bir acıya neden oldu. Tek katlı müstakil bir ev, üzerine gelen toprak ve kaya parçalarının etkisiyle yıkılarak enkaz altında kaldı. Olay yerine hemen müdahale için AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Evde yaşayan anne Perihan Çakar ve oğlu Sait Çakar'a ulaşılamadı.  Yapılan araştırmada, maalesef anne ve oğlunun enkaz altında kaldığı tespit edildi.

Acı Haber Geldi: 2 Ölü

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Zonguldak 9 Aralık 2023 tarihinde Zonguldak ilimiz merkez ilçesi Asma Mahallesi'nde iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüş, 2 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz" denildi.

Kahramanmaraş'ta Konteyner Kentte Klima Ve Televizyon Hırsızlığı Kahramanmaraş'ta Konteyner Kentte Klima Ve Televizyon Hırsızlığı

Arama kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana gelmiş ve ekiplerimizden 21 personel göçük altında kalmıştır. Göçük altında kalan personellerimiz kurtarılarak hastaneye sevk edilmiş olup sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi alınmıştır.  

Risk Altındaki Evler Tahliye Edildi

Bölgede 48 saattir devam eden yoğun yağışlar, risk altındaki diğer evleri de tehdit etmişti. Zonguldak Valisi Ahmet Karaloğlu, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, metrekareye 87 kilogram yağmur düştüğünü belirtti. Oluşan heyelan felaketi sonrasında bölgede risk altında olan 14 ev tahliye edildi. Bu evlerden çıkarılan 42 vatandaş, güvenli bölgelere nakledildi.

Sabahın ilk ışığıyla birlikte arama kurtarma faaliyetlerine devam edilecek, Perihan Çakar ve Sait Çakar isimli iki vatandaşın enkaz altından çıkarılması için çalışmalar sürdürülecek. 

Editör: Sueda AKKÖK