Adıyaman'da meydana gelen ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan İsias Otel'iyle ilgili olarak 5'i tutuklu 11 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adliyede geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen duruşmada, sanıklar Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlandı. Duruşma, sanıkların kimlik tespitiyle başladı.

Duruşmada KKTC Başbakanı Ünal Üstel, hayatını kaybeden sporcuların aileleri ve taraf avukatları da hazır bulundu. Başbakan Üstel, "şampiyon melekler" olarak adlandırdığı sporcuların arasında KKTC vatandaşlarının da bulunduğunu belirterek, davanın önemine vurgu yaptı. Üstel, Türkiye Cumhuriyeti adalet sistemine güvendiklerini ve bu davanın diğer deprem davaları için emsal olacağını ifade etti.

Şampiyon Melekler Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, davada sadece sanıkların cezalandırılmasının değil, aynı zamanda tüm depremzedeler için mücadele ettiklerini belirtti. Depremle mücadele etmek adına Adıyaman'da bulunduklarını ifade etti ve suçluların tamamının cinayetle yargılanması gerektiğini söyledi.

Ünlü şarkıcı Haluk Levent, hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanında olacağını ve davayı takip edeceğini açıkladı.

Depremin yerle bir ettiği Samandağ'da 39 prefabrik iş yeri esnafa can suyu oldu Depremin yerle bir ettiği Samandağ'da 39 prefabrik iş yeri esnafa can suyu oldu

Turist Rehberleri Birliği Başkanı Hakan Eğinlioğlu da suçluların cezalandırılmasını temenni etti.

Duruşma, depremin mağdurları ve toplum tarafından büyük bir önemle takip edilirken, adaletin sağlanması için yapılan mücadele devam ediyor.

Editör: Sueda AKKÖK