Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilan edilen mücbir sebep halinin süresi, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 15. Maddesi uyarınca 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. Bu süre zarfında, vatandaşlar yapılandırılan borçlarını ödemeye başlamadan önce mücbir sebep halinin sona ermesini bekleyebilecekler.

Aynı zamanda, 7256 sayılı ve 7326 sayılı kanunlar kapsamında yapılandırmaya gidilen borçlara ilişkin taksitlerin ertelenmesine dair karar, bugün resmi gazetede yayımlandı. Bu gelişmeyle birlikte, vatandaşlar yapılandırılan borçlarının taksit ödemelerine mücbir sebep halinin sona ermesiyle birlikte başlayacak.

Başkonuş Caddesi ve Bağlantı Yolları 10 Milyon TL’lik Yatırımla Yenilendi Başkonuş Caddesi ve Bağlantı Yolları 10 Milyon TL’lik Yatırımla Yenilendi

TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Vahit Kirişci, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir müjde paylaştı. Kirişci, "Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 7256 sayılı ve 7326 sayılı Kanunlar kapsamında alacakları yapılandırılan idarelere, hemşehrilerimizin ödemeleri gereken taksitlerinin ödeme süreleri uzatılmıştır. Kahramanmaraş’ımız için var gücümüzle çalışacağız" ifadeleriyle mücbir sebep halinin getirdiği finansal kolaylıklara vurgu yaptı.

Editör: Sueda AKKÖK