Süper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan müsabaka, skandal bir olayla damga vurdu. Maçın 1-1 berabere tamamlanmasının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın sahaya inerek Hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırısı, Türk futbolunu sarsan bir olaya dönüştü.

Koca, maçın hakemine yönelik saldırısını yumruk ve tekmelerle gerçekleştirdi. Meler, yaşadığı şiddet sonucu yere yığıldı. Olayın büyümesi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu acil bir toplantı düzenledi ve tüm liglerdeki maçları süresiz olarak ertelediğini açıkladı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaptığı açıklamada, "Halil Umut Meler, kendini bilmez canilerce saldırıya uğramıştır. Bu saldırı sadece ona değil, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu suçun ortağıdır" dedi. Ayrıca, sorumlu kulüp ve yöneticilerin en ağır şekilde cezalandırılacağını belirtti.

Galatasaray Yönetimi Kahramanmaraş’ta iftarda bir araya geldi! Galatasaray Yönetimi Kahramanmaraş’ta iftarda bir araya geldi!

TFF'nin açıklamasında ise, "FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'e yapılan insanlık dışı alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bugün bu alçak saldırı Türk Futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Sorumlu kulüp, Kulüp Başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Devletin de müdahil olduğu belirtilen açıklamada, saldırının azmettiricileri hakkında cezai işlemlerin başlatıldığı vurgulandı. Türkiye Futbol Federasyonu, bu tür olayların sorumlularını cezalandırarak futbolun sportif ve etik değerlerini koruma sözü verdi.

Editör: Sueda AKKÖK