Gizliliğe Odaklanan WhatsApp: Tek Kullanımlık Sesli Mesajlar Geliyor! Gizliliğe Odaklanan WhatsApp: Tek Kullanımlık Sesli Mesajlar Geliyor!

Apple, yaptığı açıklamada, hizmetlerine fiyat artışı getireceğini belirtti ve mevcut abonelerin bu artışları bir sonraki yenileme tarihlerinde göreceklerini duyurdu. Şirket, "Hizmetlerimize sürekli olarak yüksek kaliteli eğlence, içerik ve yenilikçi özellikler ekleyerek müşterilerimize mümkün olan en iyi deneyimleri sunmaya odaklanıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Apple'ın bireysel hizmetlerindeki fiyat artışlarına paralel olarak, Apple One planlarının fiyatlarında da değişiklikler yapılacak. Bireysel abonelik, artık aylık 19,95 ABD doları (3 ABD doları artışla) karşılığında sunulacak ve bu paket, Apple Arcade, Apple Music, Apple TV+ ve 50 GB iCloud depolama alanını içerecek. Aile planı ise altı kişiye kadar paylaşılan ve toplam 200 GB iCloud depolama alanı sunacak ve aylık 25,95 ABD doları (3 ABD doları artışla) olacak.

En yüksek Apple One katmanı olan "Premier," Apple Fitness+ ve Apple News+ erişimi sağlarken, iCloud depolama alanını altı kişiye kadar 2 TB'a çıkarıyor. Bu hizmetin yeni fiyatı aylık 37,95 dolar olacak, yani öncekinden 5 dolar daha yüksek.

Son birkaç yılda, Apple'ın hizmetleri şirketin gelirlerinin önemli bir parçası haline geldi. 2023'ün ikinci çeyreğinde, Apple'ın Hizmet geliri (AppleCare ve App Store gibi hizmetleri içerir) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 21,2 milyar doları aştı. Şu anda, Apple'ın gelir açısından en önemli kalemlerinden biri olan hizmetler, iPhone'dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

Apple, fiyat artışlarını 2 Kasım'da yapacağı Temmuz-Eylül dönemi kazançlarını açıklamadan önce duyurdu. Bu fiyat değişiklikleri, şirketin hizmetler portföyünü güncellemesinin bir parçası olarak görünüyor.

Editör: Sueda AKKÖK