Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, coronavirüsün salgının başından beri sürekli mutasyona uğradığını vurguladı. Omicron varyantının ardından dünya genelinde normale dönüşün basit önlemlerle sağlandığını belirten Koca, şunları ifade etti:

"Virüsler sürekli evrim geçirir ve tamamen kaybolmazlar. Genellikle zamanla daha az etkili varyantlara doğru evrilirler. 'Eris' adlı varyant, bazı ülkelerde hayatın normale döndüğü dönemden sonra Türkiye dahil sınırlı sayıda vaka görüldü. Ancak bu durum endişe yaratmamalı. Bilim insanları bu konuda daha fazla çalışabilirler, ancak halkımız için şu an için öne çıkan bir sorun değil. Yine de yaşlılarımız ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın, her zaman olduğu gibi kendilerine özen göstermeleri önemlidir."

Kahramanmaraş Depremi Egzama Vakalarını Artırdı, Belirtileri Göz Ardı Etmeyin! Kahramanmaraş Depremi Egzama Vakalarını Artırdı, Belirtileri Göz Ardı Etmeyin!

Bakan Koca'nın bu açıklamaları, Covid-19'un varyantlarının sürekli olarak ortaya çıkabileceğini ve bu tür gelişmelerin bilimsel olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Aynı zamanda, vatandaşlara Covid-19 önlemlerine ve kişisel sağlık önlemlerine devam etme çağrısı yapıyor.

Editör: Sueda AKKÖK