Türkiye'nin dört bir yanında devam eden ulaşım projeleri hız kesmeden ilerliyor. Cumhuriyet'in 100. Yıl Dönümü'ne yaklaşırken, demir yolu hatları alanındaki atılımlar dikkat çekiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, Cumhuriyet'in 100. yılında birçok önemli projenin hayata geçirildiğini belirterek, "Milli maçımız 90 dakika, biz Ankara'dan İstanbul'a 80 dakikada gideceğiz, süper hızlı trenle bunu gerçekleştireceğiz." dedi. Bakan, Türkiye'nin ulaştığı konforlu ve güvenli kara yolu altyapısı sayesinde son 21 yılda araç sayısındaki artışa rağmen kazalardaki can kaybının önemli ölçüde azaldığını vurguladı.

Kahramanmaraş'ın hafızası, yıkımlarla bitiyor! Kahramanmaraş'ın hafızası, yıkımlarla bitiyor!

Bakanlığının bütçesinin büyük bir kısmını yatırımlara ayırdıklarını ifade eden Uraloğlu, 2024 yılı için planlanan 661 milyar lira bütçenin 348 milyar lirasının yatırımlara yönlendirileceğini söyledi. Projeler arasında Afyonkarahisar-Burdur, Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray, Şanlıurfa-Mardin gibi hızlı tren hatlarının etüt proje çalışmalarının tamamlanacağını açıkladı.

Uraloğlu ayrıca, akıllı ulaşım sistemlerini kurmak amacıyla Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri mimarisini oluşturduklarını ve Hasdal-İstanbul Havalimanı arasında ilk deneme kesimini gerçekleştireceklerini belirtti. Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendirmeye yönelik bu çalışmalar, ülkenin gelecekteki rekabet gücünü artırmaya yönelik önemli adımları içeriyor.

Editör: Sueda AKKÖK