Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle düzenlenen Dünya Gıda Günü Ana Etkinliği'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan, bu özel etkinlikte 2023 temasının "Su hayattır, su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma" olduğuna dikkat çekti ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Sıfır Atık Projesi'ni gündeme getirdi.

Naci Görür'den Depremle İlgili Çarpıcı İfadeler! Naci Görür'den Depremle İlgili Çarpıcı İfadeler!

Erdoğan, suyun önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin su kaynaklarını koruma ve verimli kullanma konusundaki çabalarını dile getirdi. Ayrıca, kuraklıkla mücadele stratejilerini güncellediklerini ve su tasarrufu çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Dünya genelinde açlık sorununun hala varlığını sürdürdüğünü söyleyen Erdoğan, tarım ve gıda sektöründe israfın büyük bir sorun olduğuna dikkat çekti. Her saniye üretilen gıdanın büyük bir kısmının israf edildiğini ve bu israfın hem gıda hem de su kaynaklarının hızla tükenmesine yol açtığını ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'nin gıda yardımları ve sürdürülebilir kalkınma projeleriyle dünya açlık krizine karşı sorumluluk üstlendiğini ve savaşlar nedeniyle açlıkla mücadelede daha fazla yardım yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Son olarak, eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Sıfır Atık' hareketine dikkat çekerek, 'Gıdada sıfır kayıp' hedefini ön plana çıkardı ve tüm dünya liderlerini bu konuda inisiyatif almaya davet etti. Erdoğan, Dünya Gıda Günü'nün bir fırsat olduğunu ve gıda israfına son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Sueda AKKÖK