Milyonlarca emekli vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjde olarak duyurulan 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinin hesaplara yatırılacağı tarihi merakla bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve beklenen tarihi paylaştı.

Kahramanmaraş'ta 500 Yıllık Tarihi Çarşıda Ramazan Bayramı Yoğunluğu! Kahramanmaraş'ta 500 Yıllık Tarihi Çarşıda Ramazan Bayramı Yoğunluğu!

Bakan Işıkhan, yapılan çalışmaların sona yaklaştığını ve 5 bin TL ikramiyenin Kasım ayının 15'inden önce ödenmesi gerektiğini belirtti. Bu açıklama, milyonlarca emeklinin beklediği ikramiyenin ne zaman hesaplarına yatacağına dair önemli bir bilgi sağladı.

Bu ödemeler, toplamda 12,2 milyon emekliyi ilgilendiriyor ve bütçeye toplam maliyeti 61 milyar lira olarak açıklanmıştı. Ödeme kapsamında, 1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar da yer alacak. Ancak, çalışanlar, faaliyette bulunanlar ve yaşlılık aylığı alanlar bu ödeme kapsamında yer almayacak. Ayrıca, birden fazla dosyadan gelir veya aylık alan kişilere, en fazla ödeme sağlayan dosya üzerinden ödeme yapılacak.

Ödemelerin yanlış yapıldığı tespit edilen durumlarda, ilgili kişinin varsa almakta olduğu gelir veya aylıklardan yüzde 25 oranında kesinti yapılacak; eğer böyle bir geliri veya aylığı yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

Editör: Sueda AKKÖK