Başkan Görgel’den Örnek Davranış! Başkan Görgel’den Örnek Davranış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeleri arasında yer alan evlilik kredisi, 150 bin TL olacağı ve faizsiz verileceği duyurulmuştu. Ancak evlilik kredisi hakkındaki son durum ve şartlar şu şekildedir:

Kimler Yararlanabilir? Evlilik kredisinden yararlanmak isteyenler arasında öncelikle genç çiftler bulunmaktadır. Bu kredi, yeni evlenen çiftlere destek olmayı amaçlamaktadır.

Kredi Miktarı ve Geri Ödeme Şartları Evlilik kredisi, 150 bin TL olarak duyurulmuş olup, 2 yıl geri ödemesiz olarak verilecektir. Kredi geri ödemeleri ise 48 ay vadeli olarak yapılması beklenmektedir.

Başvuru Tarihi Evlilik kredisi başvurularının ne zaman başlayacağına dair net bir tarih henüz belirtilmemiştir. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili kanun teklifini meclise sunacaklarını ve projenin ilk aşamasının deprem bölgesinde pilot olarak başlayacağını belirtmiştir.

Evlilik kredisi, genç çiftlerin ekonomik olarak desteklenmesini ve evliliklerinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan bir projenin parçasıdır. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar öncelikle pilot projelerle başlanacak ve ardından genişletilecektir.

Editör: Sueda AKKÖK