Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın'ın İstifası Sonrası Yeni Başkan Seçildi

Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, AK Parti Genel Merkezi talimatları doğrultusunda istifasının ardından belediye başkanlığı için seçim yapıldı. İşte seçim sonuçları ve detaylar:

Depremde yıkılan Ezgi Apartmanı'nda korkunç şüphe: Apartman kolonsuz mu yapıldı! Depremde yıkılan Ezgi Apartmanı'nda korkunç şüphe: Apartman kolonsuz mu yapıldı!

Horasan Belediye Başkanlığı için gerçekleştirilen seçimde iki aday yarıştı: Daştan Bingöl ve Murat Aydemir.

Seçimin üçüncü turunda Daştan Bingöl, en yüksek oyu alarak Horasan Belediye Başkanı oldu.

Abdulkadir Aydın, 2014 ve 2019 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Horasan Belediye Başkanlığını kazanmıştı. 2014 yılında Saadet Partisi'nden aday olan Aydın, seçimi kazandıktan sonra AK Parti'ye geçmişti.

Abdulkadir Aydın, 2020 yılında bir ticari meseleden dolayı Yargıtay'ın cezayı onamasıyla cezaevine girdi. Horasan Belediyesi Meclisi, Aydın'ın yerine AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Sağlam'ı başkan seçti.

Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçundan 9 yıl hapis cezasına çaptırılarak cezaevine konan Aydın, yapılan itiraz üzerine yeniden yargılandı ve beraat etti.

Horasan Belediye Başkanlığı görevine geri dönen Abdulkadir Aydın döneminde yolsuzluk iddiaları gündemden düşmedi.

Temmuz ayında Horasan Belediyesi'ne yönelik operasyonda, Aydın'ın yeğeni İlhan Aydın tutuklandı.

Ekim ayı başında yapılan "ihaleye fesat karıştırmak" ve "zimmet" suçlarından operasyonda ise Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın'ın oğlu Zülküf Aydın ve diğer çalışanlar gözaltına alındı.

Editör: Sueda AKKÖK