İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, Türk ordusu ve kahraman askerlerimize yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunan bir şüpheli Antalya'da yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şahsın tutuklandığını duyurdu.

Gözaltına alınan E.O.K'nin ifade işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği belirtildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğince yapılan değerlendirme sonucunda, şahsın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "Atatürk'e hakaret", "Cumhurbaşkanına hakaret", "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit", "devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlamalarıyla tutuklandığı bildirildi.

Aynı zamanda yapılan ev aramasında şüphelinin sahip olduğu sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar nedeniyle ele geçirilen 2 uzun namlulu silah, 2 tabanca, 2 şarjör, 6 kasatura ve muşta gibi materyaller de açıklandı.

Kahramanmaraş'ta motosiklet refüjdeki ağaca çarptı: 1 ölü Kahramanmaraş'ta motosiklet refüjdeki ağaca çarptı: 1 ölü

Yetkililer, vatandaşların güvenliği ve toplum düzenini bozmaya yönelik bu tür faaliyetlere karşı kararlı bir tutum sergilenmeye devam edileceğini belirtirken, güvenlik birimlerinin sosyal medya üzerinden yapılan olumsuz paylaşımlara karşı etkin bir şekilde mücadele ettiği vurgulandı.

Editör: Sueda AKKÖK