Kahramanmaraş'ta Gripsavar İçeceği Kış Aylarının Vazgeçilmezi Oldu! Kahramanmaraş'ta Gripsavar İçeceği Kış Aylarının Vazgeçilmezi Oldu!

Zeytinyağı alım fiyatları geçen yıl 74 lira iken bu sezon 295 liraya yükseldi. Ancak market raflarında bu yağlar 315 liradan satışa sunuluyor. Uzmanlar, fiyatların sezon ilerledikçe 500 lirayı aşabileceğini belirtiyor. Aliağa'da bir zeytinyağı üretim tesisi sahibi olan Mehmet Şengül, pazarlarda satılan zeytinyağlarının kalitesi konusunda uyarılarda bulundu.

Şengül, 100 ile 120 TL arasında satılan yağların sahte olduğunu ve insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini vurguladı. Pazarlarda satılan yağlarda, zeytinyağı yerine pamuk yağına zeytinyağı esansı eklenerek sahte ürünlerin halka sunulduğunu belirtti. Konuşmasında, "Bakanlığımıza sesleniyorum. Pazarlardaki zeytinyağı satışları bir an önce durdurulmalı. İnsan sağlığıyla resmen oynuyorlar" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Şengül'ün analiz makinesiyle pazardan gelen numuneleri incelediği ve tespit ettiği yağların sahte olduğunu belirttiği kaydedildi. "Bu yağları vatandaşlarımız kesinlikle tüketmemeli" uyarısında bulundu.

Şengül, vatandaşlara hangi zeytinyağını alacaklarını da anlatarak, "Patentli ve markalı zeytinyağları tercih etmeleri en doğru yöntem olacaktır. Markalı yağların kaliteden ödün vermediğini ve insan hayatına katkı sağladığını düşünüyorum" şeklinde konuştu."

Editör: Sueda AKKÖK